Interjú a Szabadkai Magyar Rádiónak

Cégünk igazgatója, Erdudac Dániel interjút adott a Szabadkai Magyar Rádiónak a tartományi támogatásról, melynek köszönhetően négy új, fiatal szakembert tudunk foglalkoztatni.

“Mint minden támogatás, ez is a cégünk előremenetelét segíti. Igyekszünk a lehető legtöbb pályázaton részt venni, többek között ezen is, és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy pozitív elbírálásban volt részünk.”

“Az IT cégek egyik legnagyobb kihívása a szakemberekért való harc. Gyakorlatilag nem is a helyi IT cégekkel kell harcba szállnunk – sőt, kifejezetten összetartóak is vagyunk, - hanem azokkal a külföldi vállalatokkal, melyek megengedhetik magunknak, hogy magasabb béreket tudjanak biztosítani.”
“Igyekszünk minél több fiatalhoz eljutni és olyan programokat szervezni, melyek során ők maguk tudnak odajönni hozzánk és kérdéseket feltenni. A legtöbb fiatal programozónk még iskolás, ők a gyakornoki programjainkra jelentkeztek. Célunk, hogy ezeknek a fiataloknak meg tudjuk mutatni, hogy Szabadkán igenis lehet olyan érdekes és jól fizető munkát találni, amely miatt érdemes itt maradni.” 

“A fiatalok a főiskola mellett is el tudnak jönni hozzánk, és egy interjú keretén belül meg tudjuk állapítani, a programozásnak pontosan melyik szegmense érdekli őket a leginkább. Ezeknek a fiataloknak olyan gyakorlati tudást szeretnénk biztosítani, melynek köszönhetően a főiskola befejeztével akár azonnal is fel tudjuk venni őket, amennyiben úgy döntenek, hogy ezen a pályán maradnak.”

“Jelen pillanatban nagyon komoly interjúink vannak, melyek során felmérjük az alany tulajdonságait – mennyire lelkes, megbízható és mennyire szereti a szakmát. Következő körben egy alap tudásfelmérést végzünk, hogy megtudjuk, ki milyen szinten van. A harmadik körben már konkrétan az azon a területen való tudást mérjük, amellyel az alany szívesen foglalkozna. Azok, akik sikeresen veszik az interjúkat, kapnak maguk mellé egy mentort, aki folyamatosan foglalkozik velük, így az iskola befejeztével már komoly gyakorlati tudással is rendelkeznek a fiatalok. A cél természetesen az, hogy a jövőjüket is nálunk képzeljék el.”

“Ami a négy új munkatársat illeti, arra számítunk, hogy hamar tudjuk őket integrálni a komolyabb projektekbe is. Számunkra egy új személy alkalmazása befektetés, hiszen kell pár hónap, mire az új kollégák megismerik cégünk politikáját, munkáját, megismerik magát a csapatot is.”

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.