Miért érdemes használni a Facebook Shops lehetőségeit?

A Facebook Shops lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy egy olyan online áruházat hozzanak létre a Facebook platformjain, mely megkönnyíti az ügyfeleknek a kínálathoz való hozzáférést. A Facebook Shop létrehozása ingyenes és egyszerű. A vállalkozások kiválaszthatják azokat a termékeket, melyeket ki szeretnének emelni, az online üzlet pedig saját borítóképpel és a választható színek segítségével testre szabható.

Mi a Facebook Shops?

A Facebook Shops egy teljes értékű e-commerce megoldás az ismert cégtől. Ugyan nem nyújt annyi fejlett opciót, mint a komolyabb e-commerce platformok, lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a Facebook elhagyása nélkül tudjanak vásárolni a vállalkozások közösségi oldalain.

Mit tud a Facebook Shops?

A Facebook Shop beüzemelése díjtalan. Az üzlet beindítása után a Facebook minden szállítmány után 5%-os díjat gyűjt be, de csak abban az esetben, ha a vásárlók a Facebook Commerce Manager eszközt használva tudnak vásárolni. Azok a vállalkozások, melyek rendelkeznek saját webáruházakkal és harmadik féltől származó e-commerce platformokon keresztül valósítják meg az eladást, nem fizetnek díjat.

A Facebook Shops lehetővé teszi a közösségi oldalon működő áruházak integrálását a már meglévő webáruházakkal, így lehetővé téve nem csak a díjtalan használatot, hanem a sokkal fejlettebb eszközök és opciók használatát is.

A vállalkozások korlátlan számú terméket kínálhatnak kategóriákba vagy gyűjteményekbe rendezve a Facebook Shop "polcain". A termékleírások fényképeket és egyéb részleteket is tartalmazhatnak.

A vásárlók a Facebook oldalon keresztül kommunikálhatnak az eladókkal, így nem kell elhagyniuk a platformot, hogy kérdéseket tegyenek fel a termékekkel kapcsolatban. Az eladókkal a Messengeren, a WhatsAppon és az Instagramon keresztül is kommunikálhatnak.

A Facebook Shops egyik korlátja, hogy kizárólag fizikai termékek értékesítésére szolgál, legalábbis egyelőre. Ez azt jelenti, hogy nem alkalmas digitális termékek vagy szolgáltatások értékesítésére.

A Facebook Shop-ok tulajdonosainak természetesen el kell fogadniuk a Facebook feltételeit. A kereskedői feltételek részét képező kereskedelmi irányelvek tiltják az alkohol, állatok, lőfegyverek és vényköteles gyógyszerek értékesítését.

Miben segít az ErdSoft?

Az ErdSoft által készített webáruházak is összeköthetők a Facebook új platformjával, a Facebook Shops-szal. A webáruházzal való integrálás előnye, hogy jelentősen felgyorsítja a Facebook Shops létrehozását és az üzlet termékekkel való feltöltését, így sok időt takarít meg a webáruház tulajdonosának. Emellett, mivel az eladás az ErdSoft webshopon keresztül történik, és nem a Facebook Commerce Manager segítségével, a tulajdonos nem kell külön díjat fizessen a Facebook-nak az eladások után.

A Facebook Shops egy olyan új megoldás, mely megkönnyítheti a vásárlók számára a vásárlást, a cégeknek pedig egy újabb lehetőséget biztosít arra, hogy a webáruházakkal integrálva még magasabb szintre emeljék az eladást.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.