Rádióinterjú az otthoni munkával és a jelenlegi helyzettel kapcsolatban

Interjú I.

Interjú II.

 

Cégünk igazgatója, Erdudac Dániel ismét egy rádiós műsorvezetőnek nyilatkozott arról, miként hat ki az ErdSoft munkájára az ismételten romló járványügyi helyzet.

“Szakmánk szerencsésnek mondhatja magát, hiszen bárhonnan tudunk dolgozni, így megtehettük, hogy csapatunk nagy része otthon maradjon és otthonról dolgozzon. Néhányan bejárunk az irodába az ügyintézés miatt, amit most megtehetünk, hiszen az irodaházunk gyakorlatilag kiürült. Ettől függetlenül azonban figyelünk arra, hogy folyamatosan fertőtlenítsünk, az ügyfelekkel pedig csak virtuálisan találkozunk. A korábbi hullámban is ugyanígy jártunk el, és újra kiemelném, hogy szerencsére ez egy olyan típusú munka, ahol a legtöbb védőintézkedés bevezetése nem okozott különösebb gondot.”

“Ami a produktivitást illeti, szerencsére nem észleltük, hogy az otthonról való munka negatív hatással lenne rá, emberileg viszont nem könnyű ugyanazon a helyen élni és dolgozni. Ami az online kommunikációt illeti, szakmánknak köszönhetően számunkra ez nem volt újdonság, hiszen korábban is megesett, hogy a tőlünk néhány méterre ülő kollégával is chaten keresztül kommunikáltunk. Első alkalommal még az újdonság varázsa alatt dolgoztunk otthonról, idővel azonban ez kezd teherré válni. Az egyik nehézség, amit kiemelnék, hogy így, hogy nem vagyunk egy légtérben, könnyebb elbeszélni egymás mellett és a hibákat is csak később tudjuk észlelni.”

“Ami a forgalmat illeti, szerencsére eddig nem éreztük, hogy kevesebb lenne a munka. Igaz, vannak kisebb hullámvölgyek és a megrendelések típusa is változott, valamint az ügyfélkör bizonyos részei is lecserélődtek, de tréfásan azt szoktuk mondani, hogy az IT szektor most olyan helyzetben van, mint a Titanicon a zenészek – velünk is süllyed a hajó, viszont mi még tudunk játszani. Reméljük, hogy a helyzet jobbra fordul, mielőtt komolyabb károkkal kellene szembesülnünk. Szerencsére az IT jó helyzetben van, sőt, új ügyfelek is megjelentek, hiszen a helyzet hatására egyre több cég vált online kereskedelemre.”

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.