World Robot Olympiad Szabadkán, az ErdSoft támogatásában

A Szabadkán megrendezett World Robot Olympiad versenyen általános és középiskolás tanulók vettek részt, LEGO robotokat programoztak, melyeknek meg kellett felelniük a rendezők által megadott kritériumoknak.

A versenyt a szabadkai Sportcsarnokban rendezték meg, több mint száz résztvevő gyerekkel. A robotok elkészítésére a pályázat megjelenésétől, azaz januártól volt ideje a csapatoknak. A versenyző csapatokat négy kategóriába osztották, korosztálytól függően, az adott kategóriák győztesei pedig részt vehetnek majd a világbajnokságon, melyet Dortmundban fognak megrendezni októberben.

Az ErdSoft küldetésének tartja, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, és az olyan eseményeket, melyeken akár fiatal sportolók, akár leendő informatikusok tudnak részt venni, tanulni, versenyezni és fejlődni, ezért számos más esemény mellett a World Robot Olympiadot is támogatásban részesítette.

Fotó: pannonrtv.com

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.