Intervju sa osnivačima i saradnicima Digital Hive-a u emisiji “Kárpát-medence”

Digital Hive je posetila ekipa emisije “Kárpát-medence” mađarske nacionalne televizijske kuće M1. Tom prilikom su napravili prilog o zgradi koja je dom i naše kompanije, predstavivši je kao inovacijski centar južne regije.

 

“Najnaprednija poslovna zgrada regije, Digital Hive, se nalazi u Subotici i pruža dom za tri informatičke kompanije.”

“Robert Dudaš, projektni menadžer kompanije ErdSoft je ispričao, kako njihova kompanija, koja je krenula iz skromnih uslova, sada radi u neverovatno modernoj zgradi i u motivišućem okruženju, koje pomaže članovima tima da prebrode i teže trenutke.”

“Mladima je ogromna motivacija to, što svakodnevno rade u modernom okruženju. Ideja poslovne zgrade je nastala 2015. godine, a predaja prostorija 2019. godine je značila ostvarenje sna za tri informatičke kompanije. Za izgradnju zgrade su firme uspešno konkurisale 2017. godine, a zahvaljujući Fondaciji Prosperitati, planovi su ubrzo postali stvarnost. Podrška matične zemlje je omogućila kompanijama, da ostvare svoje snove i da u rekordno kratkom roku završe radove. Cilj osnivača je da u zgradi vlada pozitivna, porodična atmosfera, u kojoj će se mladi informatičari osećati odlično.”

“Poslovna zgrada je obogaćena sistemom pametnih zgrada, koju su “stanari” sami razvili. U zgradi ne postoje prekidači, mobilnim telefonom se upravlja rasvetom, hlađenjem i grejanjem. Mladi koji rade ovde su napravili jak kolektiv i rade u okruženju, koji je izuzetan čak i kad se uporedi sa firmama iz Zapadne Evrope.”

“Daniel Erdudac, direktor kompanije ErdSoft je istakao, da je Subotica manji grad, a granica i Segedin su blizu, te i da je ovaj mađarski grad veoma privlačan mladima. Cilj kompanije je da se uspešno takmiči sa Segedinom i da pruži okruženje i uslove koji će podstaći mlade da ostanu u Subotici i da tu planiraju svoju budućnost. Cilj ErdSofta je da postane vodeća kompanija u regionu, koja će zapošljavati sve više stručnjaka mađarske nacionalnosti.”

“Osnivači teže ka tome, da od Subotice naprave regionalni informatički centar, u kojem će mladi sa ponosom raditi i pronaći sreću u svojoj zemlji.”

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.