Naš novi administrativni panel

Nakon osnivanja našeg preduzeća, paralelno sa prvim veb stranicama smo kreirali i prvu verziju našeg administrativnog panela. Iako smo konstantno menjali sitnice, praktično smo više godina koristili isti admin panel, koji nikad nije stvarao veće probleme, ali je vremenom zastareo.

(stari administrativni panel)

Prilikom kreiranja novog admin panela smo se trudili, da značajno osvežimo sistem, ali tako, da naši klijenti ne moraju da se suoče sa prevelikim promenama.

„Kod nas su uvek klijenti na prvom mestu, stoga smo akcenat stavili na njihove potrebe.”

Šta je administrativni panel?

Admin panel je ključni deo veb stranice koji je nevidljiv za posetioce. Samo oni koji imaju dozvolu za pristup administrativnom panelu - programeri, vlasnici veb stranice, autori sadržaja ili svi koji održavaju veb stranicu - mogu da pristupe administrativnom panelu.

Admin panel može imati mnogo različitih funkcija, u zavisnosti od vrste veb stranice i potreba. Admin panel poslovnih veb stranica nudi mnogo opcija, ne samo za upravljanje proizvodima, postavljanje sadržaja, slanje poruka i upravljanje promocijama, oglasima, datotekama, već i za praćenje statistika, koje su izuzetno važne za kompaniju.

(novi admin panel)

Kako smo rešili zadatak?

Admin panel, koji smo kreirali pre mnogo godina, radio je odlično, ali je vremenom zastareo, pa mu je bila potrebna modernizacija. Najveći izazov je predstavljalo kreiranje modernije verzije, ali tako, da svi elementi ostanu na starom mestu, budući da su se klijenti navikli na stari interfejs, a nismo želeli da im potpuno nov panel predstavlja neprijatnost.

Pravilna izrada admin panela je izuzetno bitna, jer greške dovode do gubitka novca i vremena programera i ostvaruju negativan uticaj na klijenta. Važno je, da admin panel omogući brzo i lako korišćenje, sa intuitivnim funkcijama.

Korisnicima je najvažniji deo panela upravo dashboard, koji se prvi ugleda nakon ulaska na stranicu. Na osnovu iskustva možemo da tvrdimo, da veliki broj korisnika ulazi na admin panel samo da bi bacio brz pogled na dashboard. Mnogi korisnici nemaju vremena za detaljno proučavanje detaljnih statističkih podataka i žele za nekoliko trenutaka da saznaju što više. Zato smo kreirali dashboard, koji odgovara svim zahtevima klijenata – sadrži grafikone i tabele sa podacima vezanih za posećenost koji pružaju brz uvid u performanse veb stranice.

Sigurnost admin panela je takođe važan faktor – ako haker ili neovlašćeno lice pristupi panelu, može da preuzme potpunu kontrolu nad stranicom kompanije. Budući da stavljamo veliki naglasak na bezbednost, naš admin panel koristi najsavremenije tehnologije i odgovara svim modernim zahtevima za bezbednost, kao i GDPR uredbi.

Novi admin panel je kreiran na način, da može da se brzo i lako adaptira potrebama rastućeg biznisa klijenata.

„Novi admin panel je lepša, bolja, brža i bezbednija verzija starog panela.”

Prateći potrebe klijenata, odlučili smo da će svaka funkcija ostati na svom mestu, ali će panel dobiti nov izgled. Tako je nastao svež, moderan i jednostavan dizajn, koji je lak za korišćenje. Stare funkcije smo osvežili, zastarele tehnologije smo zamenili novima. Samo osvežavanje smo realizovali tako, da se može nadograditi na stari panel.

Naš glavni cilj je bio, da osvežimo PHP, da povećamo sigurnost, brzinu i da uvedemo nove, važne statističke funkcije. Najveće izmene su se desile na dashboard-u. Početna stranica, koja očekuje korisnika, već na prvi pogled pruža neke značajne informacije – prikazuje glavne rezultate stranice i statističke pokazatelje, koji pomažu klijentima u donošenju važnih poslovnih odluka.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.