Predavanje na kampu DVME

 

U organizaciji Društva vojvođanskih mađarskih ekonomista u Kanjiži je održan kamp sa preko 70 učesnika, koji se bavio temama digitalne ekonomije i e-trgovine.

 

U sklopu događaja je i direktor naše kompanije, Daniel Erdudac održao predavanje iz kojeg su okupljeni mogli da saznaju, kakvih pravila se moraju pridržavati web prodavnice.

Danas web prodavnice moraju da odgovaraju mnogobrojnim propisima i zakonima, a kontrole su sve češće i rigoroznije i u Srbiji, kao i kazne za one, koji ne poštuju pravila igre. Iz izlaganja Daniela su zainteresovani mogli da saznaju, koje zakone moraju da ispoštuju prosečne web prodavnice.

“Za vreme trajanja pandemije kupovina na internetu je postala deo naše svakodnevnice, ali mnogi ne znaju pravne rizike i posledice ovakvog načina prodaje. U Srbiji se sve više propisa odnosi na prodavnice, a i kontrole su sve ozbiljnije, stoga vlasnici web prodavnica moraju da obrate pažnju na strukturu web prodavnice i njenu usklađenost sa zakonima. Što je popularnija stranica, to je važnije da se posveti pažnja propisima i zaštiti potrošača.” – rekao je Daniel.

Na događaju su učestvovali ekonomisti iz Vojvodine, Mađarske i Transilvanije.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.