Radijski intervju u vezi rada od kuće i trenutne situacije

Intervju I.

Intervju II.

 

Direktor naše kompanije, Daniel Erdudac je ponovo dao intervju radijskom voditelju o uticajima ponovo preteće epidemiološke situacije na poslovanje ErdSofta.

“Srećom, naš posao omogućuje da radimo sa bilo kog mesta, pa smo se organizovali tako, da većina našeg tima radi od kuće. Nekoliko nas dolazi u kancelariju zbog sastanaka i papirologije, a trenutno to ne predstavlja problem, jer je naš poslovni objekat praktično prazan. Bez obzira na to, veliku pažnju posvećujemo redovnoj dezinfekciji, a sa klijentima komuniciramo isključivo virtuelno. U prvom talasu epidemije smo isto ovako postupili i ponovo naglašavam, da se srećom radi o tipu posla, kojem nije značajno naškodilo uvođenje bezbednosnih mera.”

“Što se tiče produktivnosti, nismo primetili da rad od kuće ima negativan uticaj, ali uvek je tu i ljudski faktor – svi, koji rade od kuće, znaju da nije lako živeti i raditi na istom mestu. Što se online komunikacije tiče, našim kolegama ona ne predstavlja problem – i ranije se dešavalo da se kolege, koji sede na svega nekoliko metara jedan od drugog, dopisuju putem neke od online platformi. Prvi put nam je rad od kuće predstavljao prijatno osveženje, ali sad već mnogi članovi našeg tima gledaju na njega kao na teret. Jedno od negativnih uticaja jeste i to, što se češće dešavaju nesporazumi otkad nismo u istoj kancelariji, a na žalost i greške teže uočavamo.”

“Što se tiče prometa, srećom do sad nismo primetili da je opala količina posla. Naravno, imali smo i mi teže periode, promenio se i tip narudžbi, a neki klijenti su zamenjeni novima, ali mi kroz šalu uvek kažemo da je IT sektor sada kao muzičari na Titaniku – i sa nama tone brod, ali još možemo da sviramo. Nadamo se, da će se situacija popraviti, pre nego što se suočimo sa ozbiljnijom štetom. Srećom, IT sektor se nalazi u dobroj poziciji, a pojavili su se i novi klijenti, budući da se sve više kompanija okreće online trgovini.”

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.