Your smart solution for boosting customer engagement!

Trafify – novo u našoj ponudi!

Naš najnoviji proizvod, Trafify je rezultat dvogodišnjeg rada i više hiljada radnih sati.

Trafify je OmniChannel Customer Engagement platforma, odnosno sistem, koji prati i uči navike i zainteresovanost posetilaca web stranice, a proširen je i automatizovanim marketinškim i prodajnim funkcijama. Na osnovu prikupljenih podataka, sistem grupiše posetioce i primenom posebne strategije za svaku grupu konvertuje posetioce u kupce.

 

Zašto su dobri ovakvi sistemi?

Trafify i slični sistemi ubrzavaju procese i u većoj meri pretvaraju posetioce u nove kupce, a zatim konstantnim, dobro isplaniranim kampanjama pretvaraju novog kupca u povratnog, a zatim i u lojalnog kupca. Trafify rezultira efikasnijom prodajom – klasični newsletteri imaju uspešnost otvaranja od svega nekoliko procenata, dok je kod prvog Trafify partnera, procenat otvaranja 44%.

Javlja se pitanje, u čemu se ovakav sistem razlikuje od Google Analytics platforme. Trafify ne prikazuje samo reprezentativne podatke, već pomaže i u upoznavanju posetioca, a na taj način pospešuje i prodaju.


 

Kako funkcioniše Trafify?

Proces funkcionisanja Trafify platforme se može podeliti na četiri najvažnija koraka:

  1. Prikupljanje podataka i profilisanje
  2. Na osnovu prikupljenih podataka se grupišu korisnici, a zatim im se dodeljuju bodovi, koji određuju „vrednost“ posetioca.
  3. Nakon prikupljanja dovoljne količine informacija i upoznavanja interesovanja korisnika, sistem teži da posetiocu pruži relevantne sadržaje i proizvode, u vidu email-a, ugrađene u stranicu ili preko landing stranica.
  4. Na taj način sistem prodaje proizvod ili uslugu, a posetioca pretvara u povratnog korisnika.

Jedan jednostavan primer:

  1. Visitor: korisnik stiže na stranicu, a sistem posmatra interesovanja korisnika na stranici.
  2. MQL (Marketing Qualified Lead): sistem je uočio, da je posetilac gledao štampače na stranici.
  3. SQL (Sales Qualified Lead): sistem je nastavio sa analizom i uočio, koji štampači zanimaju korisnika. Nakon što je odredio dva-tri proizvoda, koje je posetilac gledao na stranici, sistem se trudi da obezbedi ponudu za ove proizvode (isti dan, ili sledeći dan, putem email-a – u zavisnosti od podešavanja sistema), koja posetioca podstiče na kupovinu.
  4. Postprodajna faza: Posao sistema nije završen ni nakon uspešne prodaje. Sad, kad sistem zna, koji štampač posetilac ima, može da mesečno pošalje ponudu odgovarajućih tonera, papira i ostalih relevantnih proizvoda za štampač, a na taj način pretvara datu osobu u povratnog kupca.

Kako funkcioniše grupisanje posetilaca?

Sistem kreira profile posetilaca tako, što prati interesovanja, navike i aktivnosti. Posetioci se mogu grupisati na osnovu posmatranja – određivanjem koji pretraživač koristi, koji uređaj, koliko se zadržava na sajtu itd. Prikupljanje podataka se vrši i anketiranjem posetilaca, a na ovaj način se prikupljaju dodatni podaci o posetiocima. Nakon prikupljanja podataka sistem grupiše posetioce na osnovu nekih njihovih navika, hobija itd.


 

Kako se posetioci konvertuju u kupce?

Trafify platforma pruža mogućnost da se kreiraju kampanje, koje služe za konvertovanje posetilaca u kupce. Ovaj interaktivni deo sistema omogućuje, da se kreiraju newsletter kampanje, dinamički sadržaji na web stranici ili landing page – sve ovo naravno za svaku kreiranu grupu posetilaca posebno, u skladu sa njihovim interesovanjima i potrebama. Nakon određivanja ciljeva kampanje, posetioci se filtriraju i izdvajaju se oni, kojima bi kampanja mogla biti interesantna, odnosno kod kojih postoji velika mogućnost da ih kampanja pretvori u kupce. Trafify sistem upravlja i reakcijama posetilaca – analizira reakciju na kampanju za svakog posetioca pojedinačno i na osnovu reakcije prelazi na sledeći korak ili na sledeću kampanju.


 

Kako se analizira uspeh?

Ne, nije potrebno, budući da je sistem izrađen na način, da korisnički panel bude lak za upravljanje. Klijenti dobijaju obuku i mesečni support, koji se može iskoristiti i za postavljanje pitanja, koja se javljaju u toku korišćenja platforme.
 

Da li je potrebno poznavanje osnova programiranja za korišćenje sistema?

Ne, nije potrebno, budući da je sistem izrađen na način, da korisnički panel bude lak za upravljanje. Klijenti dobijaju obuku i mesečni support, koji se može iskoristiti i za postavljanje pitanja, koja se javljaju u toku korišćenja platforme.

Zašto ovakvi sistemi nemaju više korisnika?

Ovakvi sistemi imaju mnogo prednosti, a ipak nisu rasprostranjeni, jer su do sad samo jako velike kompanije imale mogućnost da plate jedan ovakav sistem. Trafify je platforma, koju smo prilagodili potrebama malih i srednjih preduzeća - kako sa aspekta vrednosti, tako i sa aspekta cene. Uz Trafify obezbeđujemo obuku, kao i korisničku podršku, kako bi naši klijenti mogli da koriste platformu na najbolji mogući način.
 

A šta je sa GDPR uredbom?

Trafify prikuplja podatke posetilaca u skladu sa propisima Evropske unije, što znači da ispunjava sve uslove GDPR uredbe.
 

Kako je nastao Trafify?

Razvoj novog proizvoda smo započeli zato, što je jedan naš klijent imao potrebu za ovakvim rešenjem. Nakon što smo se udubili u tematiku, primetili smo, da zaista dobre platforme ovakvog tipa postoje samo za izuzetno velika preduzeća. Zato smo kreirali rešenje, koje je prilagođeno potrebama malih i srednjih preduzeća. Ubrzo smo započeli proces razvojnih zadataka, a već smo znali da imamo jednog budućeg korisnika platforme. Nakon dve godine, na leto 2020 smo završili Trafify sistem i pustili ga u rad kod prvog korisnika – Trafify je zamenio već postojeći NetResult sistem.

Klijent je izuzetno zadovoljan radom novog sistema, a mi zadatak shvatamo veoma ozbiljno i imamo ozbiljne planove u vezi Trafify platforme. Naša vizija je, da polovina našeg razvojnog tima do 2025. godine radi samo na konstantnom razvoju Trafify sistema. Želimo da se širimo na teritoriji Evrope i da postignemo, da se na spomen srpskog IT tržišta svi sete ErdSoft-a. Planovi su veliki, ali su za našu kompaniju oduvek bili karakteristični ozbiljni ciljevi.
 

 

Gde se koristi Trafify sistem?
 

Sistem se za sad koristi na teritoriji Srbije, Mađarske, Slovenije, Italije, Austrije, Nemačke i Hrvatske. Trafify je sistem, koji upoznaje korisnika i teži pretvaranju posetioca u lojalnog kupca, pomoću automatizovanih marketinških i prodajnih procesa. Platformu prvenstveno preporučujemo vlasnicima online prodavnica, koji zapošljavaju 30-200 ljudi, ili za manje, ali ambiciozne firme.

 

Trafify je odlično rešenje i za one portale, koji žele da upoznaju posetioce, kako bi lakše prodali oglase. Proizvod mogu koristiti i turistička odeljenja lokalnih samouprava, kako bi upoznali svoje posetioce i obezbedili im relevantne sadržaje – na primer o takmičenju u kuvanju riblje čorbe je preporučljivo obavestiti posetioce, koji žive na najviše 100 kilometara od mesta održavanja, dok se reklama za veliki festival odnosi na celokupnu evropsku bazu posetilaca.

 

Ukoliko ste zainteresovani za naš Trafify sistem, zatražite termin, kako bismo vam i detaljno prikazali funkcionisanje sistema, njegove prednosti i dosadašnje rezultate!

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.