Zašto je isplativo koristiti mogućnosti Facebook Shops?

Facebook Shops olakšava preduzećima kreiranje jedinstvene online prodavnice kojoj kupci mogu da pristupe i na Facebooku i na Instagramu. Stvaranje Facebook prodavnice je besplatno i jednostavno. Preduzeća mogu da izaberu proizvode iz svoje ponude koje žele da predstave, kao i da prilagode izgled svoje prodavnice naslovnom slikom i bojama koje predstavljaju njihov brend. To znači da bilo koji prodavac, bez obzira na veličinu ili budžet, može voditi online poslovanje i na taj način se poveže sa kupcima gde god i kad god im to odgovara.

Šta je Facebook Shops?

Facebook Shops je punopravno rešenje za e-trgovinu. Iako nedostaju neke funkcije naprednijih nezavisnih platformi za e-trgovinu, kupcima je omogućeno da kupuju od preduzeća na Facebook-u bez napuštanja platforme.

Šta zna Facebook Shops?

Kreiranje Facebook Shop-a se ne naplaćuje, nego se naplaćuje iznos od 5% od vrednosti svake pošiljke nakon uspostavljanja prodavnice. Naknada se naplaćuje samo za slučaje prodaje, kada kupci koriste Facebook-ov alat Commerce Manager za finaliziranje narudžbe. Prodavcima, koji već imaju internet prodavnice i dovršavaju svoje transakcije putem nezavisne platforme za e-trgovinu, ne naplaćuju se naknade.

Facebook Shops omogućuje integraciju Facebook prodavnice sa već postojećim web shop-ovima i na taj način omogućuje ne samo besplatno korišćenje Facebook platforme, već i korišćenje naprednih opcija i funkcija.

Preduzeća mogu da ponude neograničen broj proizvoda organizovanih u kategorije ili kolekcije u svojim Facebook prodavnicama. Opisi proizvoda mogu sadržati fotografije i druge detalje.

Kupci mogu da komuniciraju sa prodavcima putem Facebook stranice, tako da ne moraju da napuštaju platformu da bi postavljali pitanja. Takođe mogu da komuniciraju sa prodavcima putem Messengera, WhatsAppa i Instagrama.

Jedno od ograničenja Facebook Shops-a je da je namenjen samo za prodaju fizičkih proizvoda. To znači da se nikakva digitalna preuzimanja ili usluge ne mogu prodavati putem ove platforme.

Vlasnici Facebook Shops trebaju da prihvate Facebook-ove uslove korišćenja. Trgovinske politike, koje su deo trgovačkih uslova, između ostalog zabranjuju prodaju alkohola, životinja, oružja i lekova na recept.

U čemu vam pomaže ErdSoft?

Internet prodavnice koje je kreirao ErdSoft takođe se mogu povezati sa novom Facebook-ovom platformom, Facebook Shops. Prednost integracije sa web prodavnicama je u tome što se značajno ubrzava kreiranje Facebook prodavnice i učitavanje proizvoda iz web prodavnice, čime se štedi puno vremena za vlasnika web prodavnice. Pored toga, s obzirom da se prodaja vrši putem ErdSoft web prodavnice, a ne putem Facebook Commerce Manager-a, vlasnik ne mora da plaća zasebnu naknadu Facebook-u nakon prodaje proizvoda.

Facebook Shops je novo rešenje koje kupcima olakšava kupovinu, a kompanijama pruža još jednu priliku da prodaju podignu na viši nivo, integrišući se sa web prodavnicom.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.