Intervju za radio u vezi Covid-19 situacije

Direktor naše kompanije, Daniel Erdudac je dao intervju za jednu radio stanicu u vezi aktuelne situacije, u kojem je pričao o uticaju zabrane kretanja i ostalih mera na veb prodavnice.

“Naša kompanija je izradila i održava preko 80 aktivnih veb prodavnica. Na osnovu njih smo dobili ozbiljnu statistiku, budući da je i nas interesovalo, kakav uticaj je imala zabrana izlaska i cela ova situacija na onlajn kupovinu i promet. U suštini, možemo reći da trenutna situacija ima velike pobednike i velike gubitnike.”

“Pored izrade veb sajtova, mnogim klijentima pružamo i konsalting usluge, stoga se trudimo da se što bolje prilagodimo trenutnoj situaciji i da im pomognemo. Možemo reći, da su najviše dobile one onlajn prodavnice, koje prodaju svakodnevne potrepštine, tehničku robu, proizvode za bebe, kancelarijski materijal i baštenski alat. Kod njih se značajno povećao i broj poseta i broj kupovina. Posećenost ovakvih stranica je u proseku porasla za 52%, dok je prodaja veća za 176%. Na žalost ima i negativnih primera – one onlajn prodajne platforme, koje se bave prodajom autobuskih karata, smeštaja, pozorišnih karata su izgubili 90% svojih posetilaca, a promet im je praktično nula.”

“Što se starosti kupaca tiče, nemamo brojčane podatke, budući da na osnovu regulative o zaštiti podataka ne smemo, i ne prikupljamo ovakve podatke o posetiocima. Na osnovu svog okruženja i iskustva naših klijenata međutim možemo da potvrdimo, da je situacija dovela do toga, da mnogi, koji nikada nisu kupovali onlajn, sad naručuju proizvode preko interneta, sa posebnim naglaskom na starije sugrađane. Ovo se ne odnosi samo na veb prodavnice, već i na određene Facebook grupe, koje se bave trgovinom.”

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.