Kako efikasno da reklamiramo svoj biznis? - radijski intervju

Izvršni direktor naše IT kompanije, Daniel Erdudac je sa voditeljem Panon Preso emisije razgovarao o razvoju aplikacija i web stranica i online marketingu.

"Danas sve prvo potražimo na internetu, pa oni, koji nisu prisutni u online svetu praktično ni ne postoje i mogu da posluže samo jako malo tržište u offline svetu. Veb stranice i aplikacije su jako bitne, budući da preko njih možemo da dođemo do naših korisnika. Pored navedenih, neophodno je spomenuti i treći važan stub online prisustva: social marketing, odnosno prisustvo na društvenim mrežama i komunikacija sa ciljnom publikom."

“Važno je napomenuti, da više nije dovoljno da web stranica ili web prodavnica dobro izgleda na računarima. Pojavom pametnih telefona korisnici sve više pretražuju i kupuju pomoću ovih malih uređaja - stoga je izuzetno važno, da web stranica bude prilagođena pametnim telefonima. U Srbiji se korisničke navike takođe kreću u ovom pravcu, pa je neophodno da i IT kompanije sve veću pažnju posvete mobilnim aplikacijama, ili makar mobilnim verzijama sajtova."

"Drugi značajan trend je i prisustvo starijih generacija na internetu, koje su zahvaljujući Facebooku naučili da koriste moderne tehnologije i posećuju sve više web stranica i online prodavnica, pa je važno da ove platforme budu intuitivne i jednostavne za korišćenje."

"Ono što klijenti moraju da znaju jeste da jedna web prodavnica nikad nije gotova. Novi trendovi se konstantno pojavljuju, menjaju se zahtevi Google-a, pa je neophodan stalan rad na ovim prodavnicama. Tehnologije se mnogo brže razvijaju nego ranije, a mi moramo da držimo korak sa njima."

"Programiranje je veoma izazovna oblast, zahteva ponovo učenje na svake 2-3 godine. Nije monotono zanimanje i preporučuje se onima, koji vole zanimljive izazovne poslove i nije im problem, ako moraju konstantno da se unapređuju i uče."

Ceo intervju je dostupan na mađarskom jeziku na sledećem linku: 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.