Otvaranje „Digital Hive-a“

U Subotici, 19-og jula 2019. godine, otvoren je novi dom IT sektora, „Digital Hive“.

„Digital Hive“ je nastao kao plod saradnje tri Subotičke kompanije, koje se bave informacionim tehnologijama, a realizaciju je omogućila Fondacija „Prosperitati“ i Vlada Mađarske. Kako je i u svečanom govoru istaknuto, ovaj moderan centar su stvorili mladi, za mlade. Cilj poslovnog centra je da sakupi najbolje informatičare regiona, i da pruži takve uslove za rad zaposlenima ICB Tech-a, Studio Present-a i Erdsoft-a, kakve doprinose rađanju rešenja, koja su konkurentna u celom svetu.

Otvaranje DigitalHive-a .  Otvaranje DigitalHive-a


Na otvaranju, pored osnivača, govor je održao i Balint Juhas, službenik Fondacije „Prosperitati“. Po njegovom mišljenju, informacione tehnologije će uskoro će preuzeti vodeću ulogu među proizvodima i uslugama namenjene za izvoz.

Ištvan Pastor, predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara je istakao, da je za budućnost veoma bitno, da razvoj tehnologije dobije svu potrebnu podršku.

Otvaranje DigitalHive-a   

Laslo Palkovič, ministar Inovacija i tehnologija u Mađarskoj daje izuzetan značaj saradnji Srbije i Mađarske, i istakao je, da je zadatak Vlade, da podrži zajednice, u kojima postoji volja i namera za dalji razvoj poslovanja.
Nakon svečanog otvaranja, poslovni centar je postao dom za 55 zaposlenih.

Otvaranje DigitalHive-a .  Otvaranje DigitalHive-a

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.