Šarolta Vaš je osvojila laptop!


Dobitnik nagrade, Šarolta Vaš preuzima laptop od vođe projekta, Petera Koše, pored njega Daniel Erdudac, direktor (slike autora)

Nagradu su predali u novoj i modernoj zgradi mladalačkog ali izuzetno stručnog i iskusnog preduzeća.

– Imam jako star laptop. Kad se u novinama Het Nap pojavio prvi članak i objavljena je glavna nagrada, odlučila sam, da ću je baš ja osvojiti! Muž mi se smeškao: naravno – priča Šarolta. – Sela sam, sakupila sve brojeve novina, potražila sam odgovore na pitanja... i sad sam tu! Pitanja nisu bila teška. U školi deci uvek govorimo, da tekstove čitaju sa razumevanjem. Razumevanje teksta je izuzetno bitno, jer uz dovoljnu pažnju, svi odgovori se mogu pronaći u tekstu. Tekstovi su bili jako dobri, mladalački i razumljivi. Delovali su kao da je dečak iz komšiluka pokušao da objasni baki, kako se šta radi, a baka bi to i ostvarila. Novi laptop ću koristiti prvenstveno u školi.


Šarolta Vaš

Bence Bodor, vodeći programer je proveravao prevode engleskih tekstova i sastavljao je pitanja:

– Nagradna igra je bila izuzetno uspešna, imali smo veliki broj prijavljenih i dobili smo poruke i od čitalaca, koji su konstantno učili iz serije članaka. Tekstovi su bili razumljivi, dopunjeni primerima, kako bi mladi shvatili suštinu programiranja. Oni, koji su pratili tekstove su bili oduševljeni.

Direktor, Daniel Erdudac je naglasio da su serijom članaka dali dobar primer obrazovanju: obezbedili su polaznu tačku i osnove mladima, koje zanima ova tematika, koji do sad nisu bili dostupni na mađarskom jeziku. Daniel je jednom ranijom prilikom rekao: “Znanje je već samo po sebi vredno, ali je čitaoce sigurno motivisala i vredna nagrada. Za 52 nedelje smo postavili isto toliko pitanja, na koja smo dobili 1847 odgovora od 133 različite osobe. Jako smo srećni, što su tekstovi bili ovoliko uspešni i privukli su velik broj zainteresovanih za osnove programiranja.”


Šarolta Vaš kod kuće, u krugu porodice sa novim laptopom. Sliku je napravio njen muž.

 

Serija ErdSoftovih članaka je dostupna na stranici Het Nap:
https://hetnap.rs/rovat/Szamtek-309.html
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.