World Robot Olympiad u Subotici, pod pokroviteljstvom ErdSofta

U Subotici je nedavno organizovano takmičenje pod nazivom World Robot Olympiad, na kojem su se takmičili osnovci i srednjoškolci u programiranju LEGO robota, koji su morali da odgovaraju kriterijumima zadatim od strane organizatora.

Takmičenje je održano u subotičkoj Sportskoj Hali, sa preko sto učesnika. Za izradu robota su takmičari imali vremena od početka konkursa, odnosno od januara. Takmičarske grupe su bile podeljene u četiri kategorije, po uzrastu, a pobednici svake kategorije će imati priliku da učestvuju na svetskom prvenstvu, koje će se održati u Dortmundu u oktobru.

ErdSoft smatra svojom mislijom pružanje podrške mladim talentima i onim događajima, koji mladim sportistima ili budućim informatičarima pružaju mogućnost za učenje, takmičenje i razvoj, stoga je pored mnogih drugih događaja, naša firma bila pokrovitelji i World Robot Olympiada.

Foto: pannonrtv.com

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcije društvenih mreža radile ispravno, kao i za analizu prometa na web sajtu. Pročitajte više klikom na "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.